Zenička industrija mlijeka otkupila 6,5 miliona litara mlijeka

Bez autora
Jan 05 2012

Najveća mljekara u srednjoj Bosni, Zenička industrija mlijeka (ZIM) završila je 2011. sa ostvarenim boljim rezultatima u odnosu sa 2010. godinu. Od oko 1.500 kooperanata sa područja Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona tokom protekle godine otkupljeno je i u pogonima Zeničke industrije mlijeka prerađeno blizu 6,5 miliona litara mlijeka, što je za četiri posto više nego godinu dana ranije. Posebno dobri rezultati ostvareni su u prvom polugodištu kada je otkupljeno 3.341.616 litara mlijeka, dok su nešto slabiji rezultati zabilježeni u posljednja tri mjeseca protekle godine. Osim na domaće tržište, proizvodi ZIM-a plasiraju se i na tržište zemalja u regionu. Uprkos svim teškoćama sa kojim se susreću i oni i njihovi kooperanti očekuje se da će u 2012. godini ako ne povećati, onda bar zadržati dostignuti nivo proizvodnje.

Zenička industrija mlijeka otkupila 6,5 miliona litara mlijekaNajveća mljekara u srednjoj Bosni, Zenička industrija mlijeka (ZIM) završila je 2011. sa ostvarenim boljim rezultatima u odnosu sa 2010. godinu.

Od oko 1.500 kooperanata sa područja Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona tokom protekle godine otkupljeno je i u pogonima Zeničke industrije mlijeka prerađeno blizu 6,5 miliona litara mlijeka, što je za četiri posto više nego godinu dana ranije.

Posebno dobri rezultati ostvareni su u prvom polugodištu kada je otkupljeno 3.341.616 litara mlijeka, dok su nešto slabiji rezultati zabilježeni u posljednja tri mjeseca protekle godine.

Direktor Zeničke industrije mlijeka dr. Hajrudin Skender izjavio je kako se, osim na domaće tržište, proizvodi ZIM-a plasiraju i na tržište zemalja u regionu.

„Uprkos svim teškoćama sa kojim se susrećemo i mi i naši kooperanti očekujemo da ćemo u 2012. godini ako ne povećati, onda bar zadržati dostignuti nivo proizvodnje", rekao je dr. Hajrudin Skender, direktor Zeničke industrije mlijeka d.d. Zenica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik